European Solidarity Corps

Het European Solidarity Corps is een splinternieuw Europees subsidieprogramma. Met het nieuwe programma wil de Europese Unie nog meer inzetten op solidariteitsprojecten van en voor jongeren in Europa.

Wat zijn de mogelijkheden?

Blijven de mogelijkheden van Youth in Action bestaan?

Ja! Enkel vrijwilligerswerk (het vroegere EVS) verhuist van Erasmus+ Youth in Action naar het European Solidarity Corps; alle andere mogelijkheden blijven bestaan. Daarnaast biedt het European Solidarity Corps verschillende nieuwe mogelijkheden én extra middelen voor nationale én internationale jongerenprojecten en leerervaringen.

Is er al meer info over de deadlines, de beschikbare middelen, de rol van JINT,...?

Het European Solidarity Corps is in juni 2018 op politiek niveau goedgekeurd als apart subsidieprogramma. De Commissie sleutelt intussen verder aan de spelregels en de programmagids. Concrete informatie zal dus in de komende weken en maanden beetje bij beetje vrijgegeven worden.

  • De eerste deadline voor alle mogelijkheden via het European Solidarity Corps is voorzien op 16 oktober
  • Organisaties krijgen meer info op onze info- en vormingsdag op 6 september. We vertellen je dan live meerover het laatste nieuws, de mogelijkheden en spelregels en de procedures. 
  • Individuele jongeren die meer willen weten over vrijwilligerswerk en het European Solidarity Corps willen leren kennen, kunnen naar een infosessie over vrijwilligerswerk komen.

Blijf up-to-date

Omdat het European Solidarity Corps nieuw is, zal de informatie op deze pagina de komende maanden nog verder aangevuld worden. Kom dus zeker af en toe een kijkje nemen, zo ben je altijd helemaal mee met de recentste informatie.

European Solidarity Corps

Jongeren zetten alleen of in groep een solidariteitsproject in Europa op.