Centen

Budgetoverzicht

Een projectaanvraag voor een groepsuitwisseling komt gemiddeld neer op een bedrag van ongeveer 16.500 euro. Het precieze budget hangt af van het aantal programmadagen, het aantal partners en het aantal deelnemers.
Het beschikbare budget voor 2017 voor groepsuitwisselingen is 864.233 euro.
De budgetmeter staat na 2 indienrondes op 0, maar je kan wel nog een aanvraag indienen op de laatste deadline van dit jaar! Voor een goed uitgewerkte groepsuitwisseling kunnen we geld van een van de andere mogelijkheden overzetten. Hou je dus niet in om een groepsuitwisseling in te dienen ten laatste op 4/10!

Budget groepsuitwisselingen 2017

864233
0

Opgelet! Het budget dat beschikbaar is voor groepsuitwisselingen met partnerlanden is kleiner dan dat voor uitwisselingen met programmalanden.

Reiskosten

 • Voor je reiskosten krijg je een vast bedrag per kilometerzone. Voor de berekening gebruik je de distance band calculator. Geef je traject in. De calculator berekent het aantal kilometer tussen de plaats van vertrek en de bestemming. Bekijk vervolgens hieronder de kilometerzone waar jouw traject onder valt. Het bijhorende bedrag dient voor de reiskosten van één persoon.
  Opgelet! Dit bedrag dient voor de heen- én terugreis. Je mag het dus niet verdubbelen.
   
 • Je kan zowel reiskosten aanvragen voor de uitwisseling zelf als voor een voorbereidend bezoek (advance planning visit of APV).
   
 • Reis je met het vliegtuig? Normaal gezien breng je dan de afstand van je vertrekplaats naar de eindbestemming in rekening. Geef echter ook eens de afstand van de dichtstbijzijnde luchthaven naar je eindbestemming in.
  Soms moet je nog in eigen land of in het land van bestemming ver reizen en kost een ticket naar een belangrijke HUB/luchthaven of bus/treinstation meer dan €225. Kan je dit aantonen, dan krijg je per persoon een extra vast bedrag van €180 bovenop je reiskosten. Vermeld dit wel duidelijk in je aanvraag bij de top up voor binnenlandse kosten!
   
 • Denk je er bij het plannen van je reis ook aan om zo ecologisch mogelijk te reizen?
   
 • Vast bedrag per kilometerzone:
  • Voor de kilometerzone van 10 tot 99 km: € 20/deelnemer
  • Voor de kilometerzone van 100 tot 499 km: € 180/deelnemer
  • Voor de kilometerzone van 500 tot 1999 km: € 275/deelnemer
  • Voor de kilometerzone van 2000 tot 2999 km: € 360/deelnemer
  • Voor de kilometerzone van 3000 tot 3999 km: € 530/deelnemer
  • Voor de kilometerzone van 4000 tot 7999 km: € 820/deelnemer
  • Voor de kilometerzone van meer dan 8000 km: € 1500/deelnemer

Activiteitskosten

Vast bedrag per deelnemer per dag, voor België is dit € 42/dag.
​Vindt je groepsuitwisseling in een ander land plaats, raadpleeg dan de programmagids voor de precieze bedragen.

Uitzonderlijke kosten

 • Vaccinaties, visa- en visagerelateerde kosten en accommodatiekosten voor een voorbereidend bezoek (advance planning visit of APV) worden volledig terugbetaald.
 • Voor jongeren met minder kansen: Kosten die in aanmerking komen worden 100% terugbetaald. Contacteer ons om samen de mogelijkheden te bekijken.

Ondersteuning voor jongeren met een lichamelijke beperking

De kosten die in aanmerking komen worden 100% terugbetaald. Contacteer ons om samen de mogelijkheden te bekijken.

Hier lees je welke financiële bewijsstukken je moet bijhouden en hoe je de gemaakte kosten in je eindverslag moet bewijzen.

Groepsuitwisseling

Groepen jongeren ontmoeten elkaar rond een zelfgekozen thema. Ze werken zelf mee het programma uit. De rode draad: ideeën en ervaringen uitwisselen.
Zo’n uitwisseling is heel anders dan leren over andere culturen via boekjes of televisie. Het is een unieke en verrijkende ervaring. Loick (17)

Budget groepsuitwisselingen 2017

864233
0